VAN VE ÇANKIRILI ÖĞRENCİLER BURSA’DA AFET EĞİTİMİNDE
744
08:57
01.06.2016

Şehit Jandarma Er Halim Çimen İlkokulunda ilk ders “çök – kapan- tutun” ve “Acil durum çantası” konulu Karagöz Hacivat etkinliği sunuldu.

Güvenli davranışlar video klibiyle birlikte “Hazırlan Sen De” şarkısını dinlediler. Okul öğretmen ve öğrencileri “çök – kapan – tutun” gösterisini sergilediler. 

İlk dersi beğeniyle takip eden öğretmen ve öğrenciler çok eğlendiklerini ifade ettiler.

İkinci derste Yalova’dan çalışmaya destek veren formatör öğretmen “kukla ile afet eğitimi” gerçekleştirdi. Ayakta alkışlanan çalışma sonrası Yalova formatör öğretmenleri Bursa formatör öğretmenlerine birer kukla hediye ettiler.

Sarsma deneyi, sıvılaşma deneyi, fay modeli, bina salınımı, sabitleme modeli, güvenli davranış kartları, ilk yardım istasyonu, yaralı taşıma ve halı oyunundan oluşan 9 istasyonu gezen öğrenciler  yeni ve farklı bilgileri eğlenerek öğrendiler. Ayrıca bu istasyonlarda uygulamalı olarak etkinliklere katıldılar.

Öğrenci ve öğretmenlerin karşılıklı hediyeleşmesiyle tamamlanan afet eğitiminin yanında dostluk ve kardeşlik köprüleri kuran etkinlikler tamamlandı. 

01-06-201601-06-201601-06-201601-06-201601-06-201601-06-2016

Yayın Tarihi: 01.06.2016